Gisteren, zaterdag 20 maart 2021, organiseerde JCI Brussel een top evenement genaamd Brussel brouwt. Eén van de nieuwe leden, Liselot, deelde al haar kennis over de Brusselse brouwerijen.
Of het nu 1820, 1920 of 2020: we hebben nu eindelijk geleerd welke bierstijlen mensen toen dronken en ontdekt hoe het komt dat het als brouwerij zo moeilijk was om te overleven in de 20e eeuw.
Daarnaast weten we nu eindelijk wat meer van al die huidige lokale biertjes die onze biershops te vinden zijn.
[image src=”/assets/163410642_2467705776687144_5238220374052923527_o.jpeg” id=”2167″ width=”555″ height=”416″ class=”leftAlone ss-htmleditorfield-file image”]
In het kader van EC Bruges – Food For Generations, de JCI Europese conferentie 2022 rond het thema Food For Generations, hadden we een mooie verbintenis dankzij twee zaken:
- Let’s put our Belgian heritage in the picture
- Als Brusselaar, die lokaal gerstenat aanschaft ,werk jij mee aan de korte voedingsketen
NIet alleen JCI Brussel was zelf aanwezig, ook bezoekers van bevriende afdelingen zoals JCI Brugge, JCI Lier, JCI Gent Artevelde, JCI Mechelen en JCI Veurne-Westkust. Zelfs een oud-lid van de afdeling sloot aan in de gezellige Zoom-room.